21 september 2018

Op 09-09-2018 heeft Country Stables weer een succesvolle schriktraining verzorgd, gegeven door Diana Luiten.

Buiten de pensionstalling en rijlessen die wij aanbieden, vinden wij het ook erg belangrijk om andere activiteiten te organiseren hier op Country Stables. Om samen met je paard kennis op te doen en uiteraard ook het vertrouwen te vergroten.

Een schriktraining is een erg belangrijke en nuttige training. Er komen obstakels in voor die wij in het dagelijkse leven hier op stal niet vaak tegen komen maar zeker wel tegen kunnen komen! Niks is belangrijker dit dus ook te oefenen. Zowel voor paard als begeleider ( persoon die er naast loopt ) kunnen sommige obstakels nieuw zijn en spanning meegeven.

Wij op Country Stables vinden het erg belangrijk dat onze paarden met begeleiders zoveel mogelijk ervaring op doen.

Tijdens onze georganiseerde schriktraining stond de bak vol met obstakels! Zo stonden er parasols opgesteld in de bak, diverse vlaggen, een zeil waar de paarden uiteindelijk over heen moesten lopen, een gordijn met schriklint en diverse opblaas dieren verspreidt door de bak.

Waarom is er gekozen voor deze obstakels? Hier een kleine uitleg waarom dit belangrijk is om te oefenen met het paard.

Als wij met onze paarden de weg op gaan, dan kunnen wij van alles tegen komen.

Zo kunnen wij in de zomer parasols tegen komen op terrassen en in tuinen. Ook met nat weer lopen er vaak mensen met paraplu’s over straat, dit lijkt erg op een parasol. Vandaar dat wij hebben gekozen om zeker de parasols op te stellen in de bak.

Ook kunnen er op bepaalde dagen de vlaggen buiten hangen, dit is iets wat niet dagelijks buiten hangt maar zeker niet verkeerd om te oefenen. Het moet voor de paarden de normaalste zaak van de hele wereld zijn dat de straat vol hangt met vlaggen. Niets is spannender dan een straat vol vlaggen tegen te komen met een paard die dit niet kent!

In een weiland lopen er vaak koeien, schapen of ander vee. Veel paarden reageren hier op. Dit is spannend! Zo proberen wij met de opblaasdieren het vee in de weilanden na te bootsen en het normaal voor de paarden te maken dat er vee staat.

Waarom zouden wij de paarden over een zeil moeten laten lopen? Die liggen in het dagelijks leven toch niet op straat? Het gaat hierbij ook niet om het zeil, wij willen de paarden aan leren over een andere ondergrond te laten lopen, andere structuur, andere kleur en zelfs iets wat geluid kan maken.

En als laatste.. Een gordijn met schriklint, deze oefening is bedoelt voor iets wat laag kan hangen en wij er toch onder door moeten met ons paard. Denk hierbij aan takken die laag hangen, eventueel een poort waar je doorheen moet lopen etc.

Wij hopen dat jullie de nodige informatie uit onze blog gehaald kunnen hebben. En we komen snel weer met een nieuwe blog!

 

 

Categorie: Riding school