Westernles

Wat is

Westernrijden?

Westernrijden is een sport die oorspronkelijk uit Amerika komt, en inmiddels ook in Nederland in opkomst is.

Het is ontstaan door het werk van de cowboy, die door het werken met vee de beschikking moest hebben over een paard dat ontspannen, rustig, werkwillig en meedenkend was. Uiteindelijk is hier een rijstijl uit ontstaan en word het niet alleen in Amerika maar ook in de rest van de wereld uitgevoerd. Kom deze afwisselende en snel opkomende tak van sport bij ons proberen, en merk hoe leuk en tegelijk ontspannend deze sport kan zijn!

Westernles

Onze instructrice geeft westernlessen aan zowel volwassen als aan kinderen vanaf 5 jaar. Hierbij is het mogelijk om privéles te krijgen, samen met een vriend(in) in een duo te rijden, of deel te nemen aan de groepslessen. De lessen worden gegeven door een gecertificeerde instructrice en we hebben een aantal western getrainde, lespaarden die bij de lessen ingezet worden. Daarnaast is het ook mogelijk om op je eigen paard lessen te volgen. Onze paardrijlessen worden gegeven in het onderdeel Western Horsemanship*.

De meest sfeervolle manege van de randstand

Groepslessen volwassenen:

Onze groepslessen voor volwassenen betekenen paardrijden in een gezellige sfeer met daarbij genoeg aandacht om veel te leren over het westernrijden.

De groepslessen voor volwassenen duren 60 minuten.

Groepslessen kinderen (van 5 tot 16 jaar):

De kinderlessen worden in groepen van maximaal 4 kinderen gegeven. Hierdoor krijgen ze veel persoonlijke aandacht. In de kinderlessen word er op een spelenderwijs lesgegeven, waardoor de kinderen met plezier leren paardrijden. De groepen worden ingedeeld naar het niveau en leeftijd van de ruiter, zo rijd je altijd in een groep waar je in thuis voelt.

De groepslessen voor kinderen duren 45 minuten.

2 persoons dubbele les:

In de duolessen rijdt u samen met 1 iemand anders. Dit is erg leuk voor als u bijvoorbeeld met iemand samen wilt groeien in het westernrijden. Ook als u een groeples niet iets voor u vindt, omdat u wat meer persoonlijke aandacht wilt, is dit een fijne optie.

De duolessen duren 45 minuten voor volwassenen en 30 min voor kinderen.

Privélessen volwassenen:

Wilt u graag starten met rijden of rijdt u al langer, maar u wilt wat meer persoonlijke begeleiding? Dan kunt u natuurlijk ook voor een privéles kiezen.

De privélessen worden op afspraak gegeven, en duren 30 minuten.

Privélessen kinderen:

Heeft uw kind nog nooit gereden, of vindt u het prettiger als uw kind alleen rijdt? Dan is er de mogelijkheid voor een privéles, waarin de kinderen 1 op 1 beter leren rijden. Hierbij word er veel persoonlijke aandacht gegeven, waardoor er gerichter te werk gegaan kan worden.

De privélessen voor kinderen worden op afspraak gegeven, en duren 30 minuten.

 

Ruiters moeten gepaste rijkledij dragen: Een makkelijk zittende broek en stevige schoenen met een kleine hak.

Country Stables

Tarieven

Bij Country Stables hebben wij diverse lespaarden beschikbaar waar les op wordt gegeven.

Losse les
Kinderen
Losse les
Volwassenen
Losse les
(eigen paard)
10 rittenkaart
Kinderen
10 Rittenkaart
Volwassenen
10 Rittenkaart
(eigen paard)
Privéles: 25,- Privéles: 25,- Privéles: 20,- Privéles: €225,- Privéles: 225,- Privéles: 175,-
2 Persoons
duo les: 
€20,-
2 Persoons
duo les: 
€25,-
2 Persoons
duo les: 
€20,-
2 Persoons
duoles: 
€175,-
2 Persoons
duo les: 
€225,-
2 Persoons
duo les: 
€175,-
Groepsles: 18,- Groepsles: 20,- Groepsles: 15,- Groepsles: 155,- Groepsles: 175,- Groepsles: 125,-

 

Let op: Afzeggen van een les minimaal 24 uur van te voren, anders wordt de les in rekening gebracht. We have a cancellation policy of 24 hours, otherwise we have to charge the class.

Mocht u een leskaart kopen dan dient deze opgemaakt te worden, bij eerder stoppen met lessen geven wij geen geld terug. De leskaart dient binnen 3 maanden opgemaakt worden. If you decide to buy a lesson card you have to use the card, if you decide to stop we will not return your money. The lesson card should be used within 3 months.

Het maximale ruitergewicht is 90 kg en een veiligheidscap CE-EN 1384 is verplicht. Tijdens de lessen is de buitenbak exclusief voor de les, in de binnenbak is het andere ruiters toegestaan erbij te komen rijden.